معرفی مسجد نصیرالملک یا مسجد صورتی

مسجد نصیرالملک یکی از مساجد قدیمی شیراز است این مسجد به دلیل نورهای رنگارنگی که از پشت شیشههای رنگی آن درطول روز شکل میگیرد و زیبایی خاصی در فضای مسجد خلق میشود معروف است .
مسجد نصیرالملک یا مسجد صورتی یکی از مساجد قدیمی شیراز است. این مسجد در محله گود عربان که در قدیم به محله اسحق بیگ معروف بوده واقع در جنوب خیابان لطفعلیخان زند و در نزدیکی شاهچراغ و در کوچهٔ نصیرالملک قرار دارد. میرزا حسن علی خان ملقب به نصیرالملک فرزند میرزا علیاکبر عوامل مؤثر حاکم وقت فارس بنای مسجد را در تاریخ ۱۲۹۴ه. ق آغاز و در تاریخ ۱۳۰۵ه. ق به پایان برسانید که به معماری میرزا محمد حسن و محمد رضا ساخته شدهاست. این اثر در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۵۸ با شمارهٔ ثبت ۳۹۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
ویکی پدیا
تاریخچه
مسجد نصیر الملک از مساجد شیراز است كه در محله گودعربان و خیابان لطفعلی خان زند واقع شده است. این مسجد كه از بناهای دوران قاجار است در سال ۱۲۹۳ تا ۱۳۰۵ توسط حسنعلی نصیرالمک ساخته شد .

نصیرالملک لقب میرزا حسن علی خان، حاکم فارس، بوده که در ۱۲۵۵ خورشیدی دستور ساخت مسجد را داد. او از خانواده سرشناس قوام شیرازی و پسر قوامالملک بود.
نصیرالملک همانطور که از اسمش میشود فهمید، از طبقه اشراف بود. مردم او را بهعنوان حاکمی عادل میشناختند که بخش زیادی از املاکش را به خیریه اختصاص داد. جالب است بدانید نوادگان نصیرالملک هم درآمد امروز این مسجد را برای امور خیریه هزینه میکنند.
اگر کتیبه مسجد را بخوانید، نام حاج محمد حسن معمار و میرزا رضا کاشی گر کار را بهعنوان معمار مسجد میبینید. ۱۱ سال طول کشید تا در ۱۲۶۶ کار ساخت و تزیین این بنا بهپایان برسد، اما بدون شیشههای رنگی معروفش.
احتمالا استاد حاج میرزا که چند سال بعد شیشهها را طراحی و اجرا کرد، میدانست چه کار ارزشمندی بهجا گذاشته، ولی شاید تصورش را نمیکرد که سالها بعد گردشگران از شهرها و کشورهای مختلف چطور جذب بازی رنگ و نور شیشههای رنگی مسجد نصیرالملک میشوند.
مطالب پیشنهادی :
- 1 راهنمای سفر به روستای تاریخی و سنتی مِیمَند
- 2 داغترین رودخانه دنیا (مایانتویاکو)
- 3 باریکترین شهر چین ( شهر عجیب یانجین )
- 4 راهنمای کامل سفر به جزیره هرمز + جاذبههای گردشگری
- 5 دریاچه مهارلو : دریاچه ای به رنگ صورتی در ایران
- 6 راهنمای سفر به کویر ریگ جن + توضیحاتی درباره کویر ریگ جن و نکات مهم
- 7 راهنمای سفر به کال جنی (دره جنی) + نکات مهم
- 8 باغ سنگی عجیب در استان کرمان