نحوه صحیح گرم کردن موتور خودرو در زمستان + نکات
شروع فصل جدید و روزهای سرد نحوه کارکرد اتومبیل را تحت تاثیر قرار میدهد به همین دلیل لازم است که نحوه استفاده از آن نیز تغییر کند تا عملکرد خودرو با اختلال مواجه نشود.

برخی اعتقاد دارند که بلافاصله بعد از استارت زدن باید شروع به حرکت کرد، زیرا این کار باعث میشود که گرما بهتر انتقال یافته و اجزای مختلف سریعتر گرم شوند.
تصور کنید که ساعتها در هوای سرد بی حرکت ایستادهاید و قرار است که یکباره شروع به دویدن کنید! انجام چنین کاری بدون شک سلامتی شما را تهدید خواهد کرد و این شرایط برای ماشین بیچاره، سختتر از آنی است که فکرش را بکنید.
برای روشن شدن موضوع، بیایید تا حال و روز ماشین را در دقایق اولیه استارت زدن در هوای سرد بررسی کنیم. برای به حرکت درآوردن یک خودرو، صدها قطعهی مختلف با سرعت متفاوت حرکت میکنند. مثلا زمانی که عقربه دور شمار عدد 2000 را نشان میدهد، پیستون و شاتونها 2000 بار در دقیقه بالا و پایین میروند!
در نتیجهی این حرکات سریع، اصطکاک شدیدی ایجاد میشود که در اینجا روغن، وظیفهی کاهش اصطکاک و حرارت را بر عهده دارد.
روغن موتور با فرمولی که دارد، در هوای سرد هم به وظیفهاش عمل میکند؛ ولی در دمای زیر صفر، روغن سفتتر خواهد شد و در نتیجه مدت کوتاهی طول میکشد که تمام قسمتها به درستی روغنکاری شوند.
- بسته به دمای هوا، اجازه دهید موتور بین 1 تا 2 دقیقه به صورت درجا کار کند.
- سپس به آرامی شروع به حرکت کنید و دور موتور را تا رسیدن پیشرانه به دمای مطلوب به آرامی بالا ببرید.
- 2دقیقه ابتدایی شروع به حرکت، از دور موتور بالاتر از 2000 اجتناب کنید.
- فراموش نکنید که علاوه بر موتور، سایر قسمتهای مکانیکی خودرو هم نیاز به گرم شدن دارند. این قطعات شامل مجموعه انتقال قدرت و حتی فنر و کمک فنرها میشود.
- در سردترین شرایط دمایی، بعد از 10 تا 15 دقیقه رانندگی، خودروی شما به دمای ایدهآل میرسد.
- بخاری را روشن کنید و از رانندگی در هوای سرد زمستانی لذت ببرید.

آمادهسازی خودرو برای فصل زمستان
یکی از مهمترین اقدامات در جهت سالم نگه داشتن هر وسیله نقلیهای، آمادهسازی خودرو برای فصل زمستان در هر سال است که با ذکر این موضوع اذهان تنها به سمت تهیه زنجیر چرخ میرود، اما این وسیله تنها گزینه لازم نیست.
از این رو با توجه به آغاز فصل پاییز و همچنین نزدیک شدن به فصل سرما و زمستان، توصیههایی مبنی بر نگهداری سالم خودرو شما را در مقاله پیش رو ذکر و سعی شده تا پیش از شروع هرگونه باران و برفی حتما ماشینتان را برای این فصل پر مخاطره و تردد در جادههای درون شهری و برون شهری آماده کنید.
1. بررسی سلامت لاستیکها
سطح صاف تایر و به عبارتی ساییده شدن آن خطر تصادف و لیز خوردن در اثر پنچر شدن را برای ماشین شما بیش از هرچیزی پیش روی شما قرار میدهد و ریسک رانندگی در روزهای بارانی و برفی را بیش از سایر روزها میکند.
2. بررسی ضدیخ
شما به عنوان صاحب خودرو میدانید که محافظت از سیستم رادیاتور ماشین در هوای سرد به واسطه تنظیم میزان ضدیخ قبل از شروع سرما انجام میشود. از این رو باید پیش از سرمای شدید هوا سطح ضدیخ ماشینتان را بررسی کنید و اگر چیزی از زمستان گذشته درون رادیاتور باقی مانده را خالی کنید.
3. بررسی سلامت برف پاک کنها
برف پاک کن به عنوان یکی از مهمترین ملزومات زمستانه خودرو است که میتواند خطر رانندگی در روزهای برف و بارانی را کاهش و در موارد خرابی احتمال تصادفات را افزایش دهد. به همین دلیل باید علاوه بر بررسی محلول شیشهشوی و اطمینان از سلامت مخزن، لاستیک برف پاککن و حرکت صحیح آن روی شیشه به خوبی بررسی شود.
4. بررسی محلول و مخزن شیشه شو
اگر محلول مناسب شیشه و مخصوص زمستان داخل مخزن مربوطه نباشد، محلول یخ میزند و لوله مخزن نیز بر اثر سرمای شدید ترک میخورد و هزینههای زیادی برای صاحت خودرو در پی دارد. پس بهتر است پیش از وقوع هرگونه خسارت مالی با خرید یک محلول دارای ضدیخ از ایجاد خطرات احتمالی جلوگیری کنید.
5. بررسی چراغهای مه شکن
چراغهای مهشکن از زمان شروع فصل سرما تا شروع فصل گرما یکی از ملزومات رعایت ایمنی رانندگی محسوب میشود.
6. کنترل روغن موتور
استفاده از روغن موتور مرغوب و متناسب با مکانیک خودرو یکی از عوامل بسیار مهم در کارکرد صحیح پیشرانه خودرو است. البته بهتر است با تغییر فصل، روغن موتور خودرو را نیز تعویض کنید. روغن موتور مثل خونی در رگهای پیشرانه خودرو است که باید دارای دو مشخصه کیفی باشد: نخست عددی که بهعنوان گرانروی یا ویسکوزیته شناخته میشود، به میزان غلیظ یا رقیقبودن (مقاومت سیال در برابر لغزیدن و جاریشدن) روغن گفته میشود که برای مثال با اعدادی مثل ۳۰ ـ. ۵، ۴۰ ـ. ۱۰، ۵۰ ـ. ۲۰ و … شناخته میشود. هرچه عدد بازه سمت راست بیشتر باشد، روغن غلیظتر و در خودروها برای استفاده در فصول گرم مناسبتر است. برای مثال روغن ۴۰ ـ. ۱۰ از ۵۰ ـ. ۲۰ رقیقتر است. پس توصیه میشود در خودروهای قدیمیتر، در فصل سرما از روغن رقیقتر (مثل ۴۰ ـ. ۱۰) استفاده کنید. همچنین شاخصه بعدی روغن، میزان کیفیت آن است که با حروفی مثل SN، SL، SM و… شناسایی میشود که البته هر نوع روغن، بسته به فناوری پیشرانه خودرو استفاده میشود.
7. مراقبت از سلامت باتری
باتری یکی از بخشهای خودرو است که هنگام کاهش دمای هوا احتمالا بیش از هر بخش یا قطعه دیگری دچار مشکل میشود؛ بنابراین به مراقبت بیشتری نیاز دارد. در دمای صفر درجه باتری تقریبا نیمی از قدرت خود را برای استارت خودرو از دست میدهد؛ بنابراین اگر قرار است که مثلا خودرو شما ۲۴ ساعت در هوای سرد باقی بماند، بهتر است آن را روشن کنید و به موتور اجازه دهید که ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کار کند تا از شارژبودن باتری مطمئن شوید یا در هوای سردتر از مرگ آن جلوگیری کنید. با ضعیفشدن باتری خودرو، استارتزدن خودرو در فصل سرما با مشکل مواجه میشود و همچنین ممکن است باتری توان کافی برای استارت سر صبح که موتور کاملا سرد است را نداشته باشد. همچنین باتری خودرو اصولا بین سه تا چهار سال عمر مفید دارد و در صورت گذر از این مدتزمان ممکن است با مشکل مواجه شود؛ بنابراین لازم است سلامت باتری را مد نظر قرار دهید.
جاهای کوچک و خلوتی مثلی دهانه اگزوز و جعبه های ورودی هوا مکان های بسیار خوبی برای انواع حیوانات و موجودات کوچک هستند. به منظور پیشگیری از دردسرهای بعدی منافذ، دریچه ها و قسمت هایی را که حیوانات می توانند از طریق آنها وارد بخش های مختلف خودرو شوند، بپوشانید.
مجموعه ترمز یکی از حیاتیترین سیستمهای خودرو است. ایرادهای کوچک در این مجموعه شاید در روزهای آفتابی و جادههای خشک خود را نشان ندهد، اما در روزهای برفی و مسیرهای لغزنده میتواند باعث حادثهای ناگوار برای شما شود؛ برای مثال چنانچه پدال به درستی تنظیم نشده باشد یا چرخها به اندازه نسبتا برابر نیروی ترمز را دریافت نکند، تعادل خودرو در مسیرهای برفی با ترمزگیری از دست خواهد رفت.
وسایل مورد نیاز خودرو در زمستان
قطعا وجود لوازمی همچون جعبه ابزارآلات، جعبه کمکهای اولیه و … در خودرو برای هر فصلی ضروری است؛ اما لزوم وجود آنها در فصل تابستان بیش از هر زمان دیگری نیاز است.
مطالب پیشنهادی :
- 1 لرزیدن فرمان خودرو و علت های آن
- 2 ساییده شدن لاستیک ها و پیشنهاداتی برای جلوگیری از آن
- 3 آشنایی با انواع پلاک خودرو در ایران
- 4 یخ زدگی شیشه خودرو و روش های پاک کردن
- 5 نکات مهم در رانندگی با خودروهای دنده اتوماتیک
- 6 رنگ های مختلف دود اگزوز و معنای آن ها
- 7 سیر تا پیاز برف پاک کن خودرو
- 8 15 اشتباه رایج در رانندگی و نگهداری خودرو