مژده ظهور محمد رسول الله در ادیان دیگر
آیا پیامبران قبل از محمد(ص) بشارت آمدن پیامبر اسلام را داده بودند؟ فکر میکنید در ادیان دیگر حرفی از محمد رسول الله آمده؟ در کتابهای مقدسشان چطور؟ آیا قرآن را خواندهاید، در قرآن چگونه به این موضوع پرداخته شده؟ قرآن تایید میکند که در تورات و انجیل بشارت آمدن پیامبر داده شده بود. ما در این مقاله سعی داریم پیشگویی های آمدن منجی که با صفات پیامبر اسلام یکی است در کتابهای انجیل و تورات را برایتان بازگو کنیم . همانطور که گفتیم در قرآن نیز آیاتی چند درمورد آگاهی اهل کتاب از آمدن پیامبر اسلام آمده شده. اگر کنجکاوید بدانید که در قرآن چه آیاتی در این باره آمده با ما همراه باشید.

آیات قرآنی درباره بشارت آمدن پیامبر
اولین آیه از سوره بقره آیه 146 و سوره انعام آیه 20 است : «الذین اتیناهم الکتاب یعرفونه کما یعرفون ابناءهم: کسانی که به ایشان کتاب دادهایم، همانگونه که فرزندان خود را میشناسند، او (حضرت محمد) را میشناسند.» دومین آیه اشاره به آگاهی اهل کتاب به حق بودن قرآن دارد، آیه 114 سوره انعام: «و الذین آتیناهم الکتاب یعلمون انه مُنزَّلٌ من ربک بالحق: و کسانی که بدیشان کتاب دادهایم میدانند که آن (قرآن) از جانب پروردگارت به حق فرو فرستاده شده است.» در آیه 157 سوره اعراف نیز به صفات آمده شده از پیامبر اسلام در تورات و انجیل اشاره میکند: «الذین یتبعون الرسول النبی الامی الذی یجدونه مکتوبا عندهم فی التوراة والانجیل: همانها که از فرستاده (خدا)، پیامبر امی، پیروی میکنند، همو که (صفات) او را در تورات و انجیلی که نزدشان است، مییابند.»
در آیهی آخری از قرآن که به شما ارائه میدهیم از بشارت آمدن پیامبر در کتابهای مقدس تورات و انجیل حرف میزند، آیه 6 سوره صف: «و اذ قال عیسی ابن مریم یا بنیاسرائیل انی رسول اللّه الیکم مصدقا لما بین یدی من التوراة و مبشرا برسول یاتی من بعدی اسمه احمد…» و هنگامی را به یاد آور که عیسی پسر مریم گفت: «ای فرزندان اسرائیل، من فرستاده خدا به سوی شما هستم. در حالی که تورات را که پیش روی من است تصدیق میکنم و به فرستادهای که پس از من میآید و نام او «احمد» است بشارت میدهم.»
تحقیق درباره وجود این بشارت
به نظر شما به کمک این آیات آیا میتوان ادعا کرد در کتب مقدس مسیحیان و یهودیان اشارهای به این موضوع شده یا نه؟ اگر جواب بله باشد، برا این اساس در کجای این کتابهای ذکر شده، سخن از پیامبر به میان آمده؟ از میان آیاتی که ذکر شد، آیه6 صف، به طور صریح در مورد بشارت حضرت عیسی(ع) آمدن پیامبر اسلام سخن گفته که خیلی جای تامل دارد. این سوال که آیا در انجیل اسمی از محمد(ص) آمده یا نه، ذهن خیلی از افراد را مشغول کرده و آنها را بر آن داشته است که به دنبال آن دراین کتابها بگردند. در انجیل حضرت عیسی(ع) آمدن شخصی را مژده داده که با عنوان «فارقلیط» یا «بارکلیت» از آن اسم برده شده، این کلمه یونانی است و معنای آن تسلی دهنده و آرامش دهنده است. اما از نظر مسلمانان این کلمه پریکلیتوس میباشد که به معنی احمد و ستوده است. مسیحیان به شخصی که آمدنش مژده داده شده، عنوان روح القدس دادهاند.
بشارت آمدن پیامبر اسلام در کتاب انجیل
ذکر این نکته نیز قابل توجه است که این واژه فقط در انجیل یوحنا آمده است و در متن قسمتهای عهد جدید، اسمی از آن وجود ندارد. چهار بار این واژه در انجیل آورده شده: «اگر مرا دوست دارید احکام مرا نگاه دارید. و من از پدر سوال میکنم و تسلیدهنده (فارقلیط) دیگر به شما عطا خواهد کرد تا همیشه با شما بماند. یعنی روح راستی که جهان نمیتواند او را قبول کند زیرا که او را نمیبیند و نمیشناسد و اما شما او را میشناسید زیرا که با شما میماند و در شما خواهد بود.» (یوحنا، 14:15ـ17)
«این سخنان را به شما گفتم وقتی که با شما بودم. لیکن تسلیدهنده (فارقلیط) یعنی روحالقدس که پدر او را به اسم من میفرستد او همه چیز را به شما تعلیم خواهد داد و آنچه به شما گفتم به یاد شما خواهد آورد .» (یوحنا،25:14-26)
«لیکن چون تسلیدهنده (فارقلیط) که او را از جانب پدر نزد شما میفرستم یعنی روح راستی که از پدر صادر میگردد او بر من شهادت خواهد داد. و شما نیز شهادت خواهید داد زیرا که از ابتدا با من بودهاید.» (یوحنا، 15:26ـ27)
«اما الان نزد فرستنده خود میروم و کسی از شما از من نمیپرسد به کجا میروی. ولیکن چون این را به شما گفتم دل شما از غم پر شده است. و من به شما راست میگویم که رفتن من برای شما مفید است زیرا اگر نروم تسلیدهنده (فارقلیط) نزد شما نخواهد آمد اما اگر بروم او را نزد شما میفرستم. و چون او آید جهان را بر گناه و عدالت و داوری ملزم خواهد نمود. اما بر گناه زیرا که به من ایمان نمیآورند. و اما بر عدالت از آن سبب که نزد پدر خود میروم و دیگر مرا نخواهید دید و اما بر داوری از آن رو که بر رئیس این جهان حکم شده است. و بسیاری چیزهای دیگر نیز دارم که به شما بگویم لکن الان طاقت تحمل آنها را ندارید. ولیکن چون او یعنی روح راستی آید شما را به جمیع راستی هدایت خواهد کرد زیرا که از خود تکلم نمیکند بلکه به آنچه شنیده است سخن خواهد گفت و از امور آینده خبر خواهد داد. او مرا جلال خواهد داد زیرا که از آنچه آنِ من است خواهد گرفت و به شما خبر خواهد داد. هر چه از آنِ پدر است از آنِ من است از این جهت گفتم که از آنچه آنِ من است میگیرد و به شما خبر خواهد داد» (یوحنا، 16:5ـ15)
بشارت آمدن پیامبر در تورات
میبینیم که بشارت آمدن پیامبر اسلام در انجیل آمده است. در کتاب مقدس تورات موسی نیز این بشارت به بنیاسرائیل داده شده است. اما همه ما شاید شنیدهایم که تورات کنونی تحریف شده یهودیان است. اما نسخههای تاریخی تورات که در موزهها نگهداری میشود که با کتابهای جدید تورات منطبق است، قدمتشان به قبل از ظهور اسلام برمیگردد پس، درمییابیم که اگر تحریف هم باشد به منظور مخالفت با اسلام نیست. در ادامه به نقل قولهایی از تورات اشاره میکنیم« حضرت موسی به قوم اسرائیل میگوید: یهوه، خدایت، نبی را از میان تو از برادرانت مثل من برای تو مبعوث خواهد گردانید او را بشنوید.» ( تثنیه15:18) «و نیز خدا به موسی میگوید: نبیای را برای ایشان از میان برادران ایشان مثل تو مبعوث خواهم کرد و کلام خود را به دهانش خواهم گذاشت و هرآنچه به او امر فرمایم به ایشان خواهد گفت. و هر کس که سخنان مرا که او به اسم من گوید نشنود من از او مطالبه خواهم کرد.»(تثنیه، 18:18ـ19)
نتیجه گیری
شکی نیست که این دو پیامبر بشارت آمدن پیامبری را مژده میدهند و این پیشگویی گفته شده توسط همهی انبیاء الهی سرانجام در سال 570 میلادی به وقوع پیوست، 12 ربیع الاول روز ولادت مورد قبول اهل سنت میباشد در حالی که شیعیان روز 17 ربیع الاول را سالروز ولادت محمد(ص) میدانند. این روز عید مسلمانان جهان میباشد و هر دو گروه سنی و شیعه در آن روز جشن میگیرند.