خواص های شگفت انگیز چای سیاه

چای سیاه پس از آب پرمصرف ترین نوشیدنی جهان است که از برگ های گیاه چای (نام علمی : Camellia sinensis) به دست می آید؛ یعنی همان گیاهی که برای تهیه انواع دیگر چای از جمله چای ماسالا، چای سفید، چای سبز و چای اولانگ هم استفاده می شود.
پس از برداشت، برگ های گیاه چای خشک می شوند تا رطوبت خود را کامل از دست بدهند، در مرحله بعد برگ ها در معرض دمای بالا قرار می گیرند تا فرآیند اکسیداسیون بر روی آن ها کامل انجام شده و خشک شوند.
چای سیاه به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به کاهش التهاب بدن کمک می کند، فشار خون بالا را کاهش داده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را از بین می برد.

چای سیاه

جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی

مصرف منظم چای سیاه، می تواند به بازسازی اختلال عملکرد عروق کرونری بیماران قلبی کمک کند . بنابرين در افرادی که چای سیاه می نوشند،احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی کمتر است .

درمان اسهال

وجود تانین در چای سیاه ، اثر التيام بخش بر بیماری های گوارشی دارد.به مبتلايان بیماری اسهال توصیه می شود چای سیاه بنوشند و از خواص آن بهره مند شوند .

سلامت قلب

چای سیاه به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید هایی که دارد به بهبود سلامت قلب کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، انفارکتوس قلبی و ایسکمی را کاهش می دهد.

یک مطالعه نشان داده افرادی که روزانه تا سه فنجان چای سیاه مصرف کردند، خطر ابتلا به بیماری های قلبی در آن ها تا 11٪ کاهش پیدا کرده است .

فشار خون

یک مطالعه نشان داده افرادی که به مدت 6 ماه 3 فنجان چای سیاه در روز مصرف کرده اند، کاهش قابل توجهی در فشار خون بالا (سیستولیک و دیاستولیک) داشته اند .

پوکی استخوان

دانشمندان می گویند که نوشیدن چای سیاه به طور قابل ملاحظه ای تراکم استخوان ها را بهبود بخشیده و خطر ابتلا به شکستگی و پوکی استخوان را کاهش می دهد .

سلامت دندان و دهان

مطالعات نشان داده اند که چای سیاه تشکیل پلاک دندانی را کاهش می دهد و همچنین رشد باکتری ها را محدود می سازد، که افزایش آنها می تواند موجب پوسیدگی و سوراخ شدن دندان شود. پلی فنول هایی که در چای یافت می شوند باکتری های عامل پوسیدگی دندان را کشته و سرکوب می کنند و همچنین رشد آنزیم های باکتریایی که مواد چسبنده تولیدی آنها با پلاک دندان پیوند تشکیل می دهند را مهار می کند.

پیشگیری از سرطان

نتایج برخی پژوهش ها نشان داده اند که آنتی اکسیدان هایی مانند پلی فنول و کاتچین های موجود در چای ممکن است به پیشگیری از برخی انواع سرطان کمک کنند. مشخص شده است زنانی که به طور منظم چای سیاه می نوشند در مقایسه با همتایانشان که این کار را انجام نمی دهند، احتمال کمتری دارد به سرطان تخمدان مبتلا شوند .

استرس و افسردگی

بر اساس یک مطالعه انجام شده در دانشگاه کالج لندن، چای می تواند هورمون های استرس را در بدن کاهش داده و با بهبود آرامش اعصاب به درمان استرس، اضطراب و افسردگی کمک کند .

جلوگیری از سکته مغزی

جالب است که مطالعات نشان داده است که نوشیدن چای سیاه نیز ممکن است به کاهش خطر سکته کمک کند. در مقاله‌ای که توسط .Arab. L در سال 2009 با نام “مصرف چای سبز و سیاه خطر سکته مغزی را کاهش می‌دهد” انتشار یافت‌، صرف نظر از ملیت مردم، افرادی که ۳ فنجان یا بیشتر چای مصرف می‌کنند ۲۱ % خطر سکته مغزی کمتری نسبت به افرادی که ۱ فنجان چای سبز و یا سیاه در روز مصرف می‌کنند دارند.
مطالعه‌ی دیگری که بر روی ۷۵ هزار نفر به مدت حدود ۱۰ سال درمورد فواید چای سیاه انجام شد، مشخص شد کسانی که روزانه چهار یا بیشتر فنجان چای سیاه می‌نوشند، در مقایسه با افرادی که چای نمی‌نوشند، خطر سکته مغزی در آن‌ها کمتر از ۳۲ % بوده است .

ایجاد آرامش و رهایی از استرس

مطالعات نشان می‌دهد که اسید آمینه L-theanine موجود در چای سیاه می‌تواند به شما در آرامش و تمرکز بهتر کمک کند. همچنین نشان طی مطالعه‌ای بر روی فواید چای سیاه داده شده است که چای سیاه میزان هورمون استرس کورتیزول را هنگام مصرف در مقادیر متوسط به طور منظم کاهش می‌دهد .

افزایش سیستم ایمنی بدن

چای سیاه حاوی آنتی ژن آلکیلامین است که به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. علاوه بر آن، چای سیاه و سبز همچنین حاوی تانین‌ها هستند که توانایی مبارزه در برابر ویروس‌ها را دارند و ما را از ابتلا به آنفولانزا، آنفلوآنزای معده و سایر ویروس‌های رایج که در زندگی روزمره ما وجود دارد محافظت می‌کنند .

آسم را از بین میبرد

نوشیدنی های داغ و دم کرده به طور کلی شرایط آسم را تسکین می دهند. در واقع این چیز عجیبی نیست که چای سیاه به درمان آسم بسیار زیاد کمک می کند. چای به عبور هوا کمک می کند و این امکان را به بیماران می دهد تا آسان تر تنفس کنند .

بهبود هضم

چای سیاه دارای تانن ها و دیگر مواد شیمیایی است که دارای اثر مثبت و آرام کننده بر روی سیستم هضم بدن انسان است. اثر ضد التهاب چای سیاه برای درمان اختلالات گوارشی نیز مفید است .

خواص چای سیاه برای پوست

چای سیاه به شما کمک می‌کند پوست سالمی نیز داشته‌باشید. فواید چای سیاه برای پوست شامل مقابله با عفونت‌های پوستی و لکه‌ها، به تعویق انداختن پیری، و درمان پف است. پلی فنول و تانن‌های موجود چای سیاه با جوان‌سازی سلول‌های پوست در ارتباط است. اغلب اوقات از چای سیاه در دستورهای خانگی زیبایی استفاده می‌شود.

نوشیدن مقادیر متوسط چای سیاه احتمالا در عمده بزرگسالان بی خطر باشد . 

نوشیدن مقادیر زیاد چای سیاه در روز، مثلا بیش از ۵ فنجان در روز ممکن است خطرناک باشد. مقادیر زیاد چای سیاه می تواند به دلیل حضور کافئین، عوارض جانبی مختلفی ایجاد کند. این عوارض می تواند خیلی ضعیف تا خیلی شدید باشد و شامل موارد ذیل می باشد: سردرد، اضطراب، مشکلات خواب، استفراغ، اسهال، ضربان قلب نامنظم، تحریک پذیری، لرزش، احساس سوزش معده، سرگیجه، گیجی، زنگ زدن در گوش و تشنج. همچنین افرادی که چای سیاه و سایر نوشیدنی های کافئینه در مقادیر زیاد می نوشند، ممکن است به آن وابسته شوند.

نوشیدن مقادیر زیاد چای سیاه حاوی مقادیر کافئین بیش از  ۱۰ گرم احتمالا خطرناک باشد.این مقادیر زیاد چای سیاه می تواند عوارض جانبی شدید و مرگ ایجاد کند. 

مصرف کافئین در مقادیر موجود در رژیم غذایی، در کودکان ممکن است بی خطر باشد.