خواص سیر خام برای سلامت بدن

بسیاری از مردم از سیر به خاطر بوی بد آن، فراری هستند و غافل از اینکه تا چه حد این گیاه تند و بد بو فواید بی‌نظیری دارد. اطلاع از خواص سیر و فواید درمانی آن، شما را شگفت زده خواهد کرد و مطمئنا ترغیب به افزودن این ماده غذایی به رژیم تغذیه‌ای خود خواهید شد .

سیر یک گیاه علفی و دائمی می‌باشد که ساقه‌اش تا 40 سانتی‌متر می‌رسد، برگ‌های باریکی به رنگ سبز تیره و گل‌های کوچک و صورتی رنگ دارد. قسمتی از آن که در زیر زمین واقع شده از 5 الی 12 قطعه متورم شده است که در یک غشای ظریف و بسیار نازک به رنگ خاکستری مایل به سفید محصور شده است.

سیر شامل ، مقدار زیادی از اسید فولیک ، ویتامین C ، کلسیم ، آهن ، منیزیم ، پتاسیم است و همچنین مقدار اندکی عنصر روی و ویتامین‌های B1، B2 و B3 را دارا می‌باشد.

خواص سیر

خواص سیر چیست ؟

از قدیم الایام مصرف سیر برای تصفیه‌ی خون توصیه می‌شود چرا که این ماده‌ی غذایی حاوی ترکیبات گوگرددار است که این ترکیبات به تقویت و افزایش سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و همچنین طبق تحقیقات این ترکیبات در زمینه‌ی از بین بردن تومور‌های سرطانی بسیار موثر است. یکی دیگر از خواص سیر درمان عفونت‌های تنفسی و باز کردن مجاری تنفسی می‌باشد، همچنین به برطرف کردن تنگی نفس و آسم که بیماری‌های بسیار ناخوشایندی هستند، کمک شایانی می‌کند. پس نتیجه می‌گیریم سیر برای سرماخوردگی که انسان را به گرفتگی سینه و سرفه دچار می‌کند، نیز بسیار موثر خواهد بود. سیر در معالجه برخی از انواع بیماری‌های سل ریوی بسیار خوب عمل کرده، به خصوص وقتی که سیر را با شیر مخلوط کنید، چون این ترکیب در کشتن میکروب سل یعنی همان میکروب کوخ اثر بسزایی دارد. اگر این سبزی پر ارزش غذایی را به وعده‌های غذایی روزانه خود اضافه کنید، به مرور متوجه خواهید شد که پوست شما خوش رنگ و گونه‌هاتان به رنگ سرخ می‌گراید.

خواص سیر و ارتباط آن با انواع بیماری‌های عفونی

‌سیر عفونت روده‌ها را برطرف و پاک می‌کند علی الخصوص در کودکان، بدین ترتیب از مبتلا شدن آنها به تیفوئید و دیفتری جلوگیری می‌کند و تسکین‌دهنده سیاه سرفه و خروسک نیز می‌باشد، به عبارت دیگر سیر با پاک‌سازی عفونت روده سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. یکی دیگر از خواص آن درمان بسیار موثر سیر آن هم در مدت زمان خیلی کوتاه برای دندان درد است، برای این منظور بدین صورت آن را مصرف کنید، روی لثه دندان مورد نظر بمالید و چند دقیقه بگذارید روی آن بماند. اگر زگیلی در بدن شما نمایان شد نگران نباشید با یک درمان خانگی می‌توانید آن را از بین ببرید کافیست سیر را له کرده و روی آن قرار دهید. سیر برای درمان سینوزیت هم چاره دارد، سینوزیت یکی از آزاردهنده‌ترین بیماری‌ها است که اکثر افراد کوهستانی و سرد نشین به آن مبتلا هستند، سیر را له کنید و روی حرارت با کره تفت داده با نان آن را بخورید. برای از بین بردن یبوست، نفخ و یا معده درد، یک حبه سیر را رنده کرده، با یک لیوان آب مخلوط کنید و بخورید.

خواص سیر برای گل مژه تا امراض قلبی

از خاصیت ضد التهابی سیر برای رفع گل مژه و جوش پلک چشم استفاده می‌کنند، همانطور که پیشتر گفتیم از این خاصیت برای رفع میخچه و زگیل نیز استفاده می‌کنند، طریقه مصرف آن به صورت قرار دادن سیر پخته شده روی محل مورد نظر است. خواص سیر بسیار زیاد است بیماری‌های مختلفی که سیر خواص و فواید فراوانی که برای آنها دارد را در زیر می‌آوریم: آسم، برونشیت، روماتیسم، نقرس، نیش زدگی، فشار خون بالا و سنگ کلیه، عفونت‌های واژینال و مثانه. سیر برای قلب و امراض قلبی نیز مفید است اگر عصاره سیر را با لیموی ترش مخلوط کنید و روزی نصف استکان از آن میل کنید، گرفتگی‌های رگ‌ها را برطرف می‌کند. سیر منبع ید می‌باشد بدین جهت یک درمان عالی برای پرکاری تیروئید می‌باشد. سیر به علت داشتن ویتامین C یک ماده‌ی غذایی مناسب برای کمک به درمان بیماری اسکوربوت است چرا که این بیماری در اثر کمبود ویتامین C به وجود می‌آید.

خواص سیر و رابطه آن با سرطان

آلیسین، آنتی بیوتیک طبیعی موجود در سیر از بین برنده برخی باکتری‌های مقاوم به دارو و درمان است، بعضی از این باکتری‌ها MRSA و هلیکوباک تر پیلوری است که زخم معده و سرطان معده را در پی دارد. همچنین یکی دیگر از خواص سیر درمان بودن آن برای اکثر سرطان‌ها مانند سرطان معده، سینه، پروستات، مثانه و ریه می‌باشد، در واقع سولفور و سلنیم موجود در آن از به وجود آمدن تومور سرطانی جلوگیری می‌کند و اگر توموری وجود داشته باشد، حجم و اندازه آن را کاهش می‌دهد. پیش‌تر به خاصیت درمانی سیر نسبت به نسبت به سرماخوردگی و عفونت‌های باکتریایی و قارچی گفته شد، حال در اینجا قصد داریم به دیگر خواص سیر برای درمان پروستات بزرگ شده، رینیت آلرژیک، فشار خون بالا در اواخر بارداری، اسهال مسافران، ورم مفاصل و آرتروز نیز اشاره کنیم.

سم‌زدایی بدن از فلزات سنگین

مشاهده شده‌ است ترکیبات گوگردی موجود در سیر در دُزهای بالا اندام‌ها را از آسیب فلزات سنگین سمی حفظ می‌کند و در سم زدایی بدن از فلزات سنگین مؤثر است. یک پژوهش ۴ هفته‌ای در کارکنان یک کارخانه‌ی باتری ماشین (کسانی که بیش‌ازحد در معرض سرب قرار داشتند) نشان داده‌ است، سیر میزان سرب را در خون، ۱۹ درصد کاهش می‌دهد. همچنین بسیاری از نشانه‌های بالینی مسمومیت از جمله سردرد و فشار خون را کاهش می‌دهد.

تأثیر ۳ بار مصرف سیر در روز روی کاهش این نشانه‌ها، حتی از داروی دی‌پنی‌سیلامین هم بیشتر است.

به‌طور خلاصه: در یک پژوهش مشاهده شده‌ است، سیر به‌طور چشمگیر سمیت سرب و نشانه‌های مرتبط با آن را کاهش می‌دهد.

خاصیت ضدپیری

درمان موضعی درازمدت با عصاره‌ی سیر می‌تواند خاصیت ضدپیری داشته باشد. زیرا سیر موجب افزایش رشد و طول عمر سلول‌های پوست می‌شود. افرادی که سیر مصرف می‌کنند، نسبت به سایرین سلول‌های پوست سالم‌تری دارند.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در سیر از آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کنند. همچنین سیر با خاصیت آنتی‌اکسیدانی‌اش موجب رشد سلول‌ها و به تأخیر انداختن پیری می‌شود.

کمک به درمان جای زخم

سیر به درمان زخم‌های کلوئیدی (فزون‌گوشت) کمک می‌کند. این زخم‌ها نوعی زخم‌های سخت هستند که در اثر رشد بیش‌ازحد کلاژن موجود در پوست اتفاق می‌افتد. سیر می‌تواند بر فاکتورهای رشد، نیتریک اسید و آنزیم‌های مؤثر بر تولید کلاژن اضافی اثر بازدارندگی داشته باشد.

پیشگیری از چاقی

آجوئن موجود در سیر با کاهش بافت چربی در موش‌ها از چاقی پیشگیری می‌کند. آجوئن موجب تولید هیدروژن پراکسید می‌شود. هیدروژن پراکسید آنزیم‌هایی (پروتئین کیناز) را فعال می‌کند که باعث نابودی سلول‌های چربی می‌شوند.

 مراقبت از چشم

سیر‌ها سرشار از مواد مغذی مانند سلنیوم، کوئرستین و ویتامین C. هستند که همگی برای سلامت چشم مفید هستند و از عفونت و التهاب چشم پیشگیری می‌کنند.

تقویت حافظه

سیر‌ها سرشار از مواد مغذی مانند سلنیوم، کوئرستین و ویتامین C. هستند که همگی برای سلامت چشم مفید هستند و از عفونت و التهاب چشم پیشگیری می‌کنند .

درباره راه های تقویت حافظه بیشتر بخوانید : برای تقویت حافظه چه کارهایی انجام بدهیم؟

از ریزش مو جلوگیری می‌کند

این گیاه ممکن است به جلوگیری از ریزش مو و تقویت رشد مو کمک کند. استفاده منظم از ژل سیر یا روغن نارگیل ترکیب شده با سیر ممکن است به شرایطی مانند آلوپسی کمک کند. با این حال، اطلاعات و تحقیقات محدود در مورد این مزیت وجود دارد، بنابراین مطالعات بیشتری برای تأیید انجمن علمی لازم است.

هضم را تقویت می‌کند

گنجاندن روزانه یک حبه سیر خام در رژیم غذایی به مشکلات گوارشی کمک می‌کند. حتی ممکن است التهاب یا سوزش کانال معده با استفاده از این گیاه را کاهش دهد. سیر به پاکسازی بیشتر مشکلات روده مانند دیسانتری، اسهال و کولیت کمک می‌کند. نقش آن در دفع مواد زایئد  موثر است. این ماده روی باکتری‌های خوب روده تأثیر نمی‌گذارد، بلکه انواع مضر را از بین می‌برد. این نه تنها هضم را بهبود می‌بخشد بلکه به تسکین گاز معده نیز کمک می‌کند.

کاهش وزن و لاغری

مصرف سیر در اول صبح و به صورت ناشتا اشتها را کم می‌کند و منجر به رفع پرخوری در طول روز می‌شود. همچنین مصرف سیر خام با معده خالی نور اپی نفرین را که یک انتقال دهنده عصبی است افزایش می‌دهد و باعث بالا رفتن متابولیسم بدن می‌شود. با خوردن یک حبه سیر خام در صبح از تجزیه چربی‌های ذخیره شده در بدن ممانعت به عمل می‌آید .

استفاده از خواص سیر برای سایر موارد

سیر خون را رقیق می‌کند، با مصرف این سبزی از ایجاد لخته خون و بروز سکته پیشگیری می‌کنید. آنتی اکسیدان بسیار قوی که در سیر وجود دارد رادیکا‌ل‌های آزاد موجود در بدن را خنثی کرده و از پیری و بیماری فراموشی جلوگیری می‌کند. سایر موارد مصرف سیر به جهت درمان تب، سردرد، شکم درد، احتقان سینوسی، هموروئید، قند خون پایین، قند خون بالا و جای گزیدگی مار توصیه می‌شود. در واقع سیر از طریق افزایش میزان انسولین در بدن، قند خون را تنظیم می‌کند. همچنین سیر برای مقابله با استرس و اضطراب و حفظ سلامتی کبد نیز استفاده می‌شود. از سیر پماد غلیظ می‌سازند برای رفع سوختگی‌های خفیف و تحریکات جلدی. شاید از دوستان یا عطاری‌ها شنیده‌اید که توصیه می‌کنند هر روز یک حبه سیر خام مصرف بکنید. نگران بوی آن هم نباشید چرا که با جویدن کاهو و جعفری و همینطور خوردن شیر، سیب یا عسل این بوی بد از بین می‌رود، حتی برای رفع آن می‌توانید قورت دادن مقداری چای خشک را امتحان کنید.

سیر اثرات مفید شناخته‌شده‌ای روی علت‌های شایع بیماری‌های مزمن دارد، بنابراین کاملا منطقی است که در داشتن عمر طولانی کمک‌‌تان می‌کند.

بوی سیر با جویدن کاهو، جعفری یا خوردن شیر، سیب یا عسل رفع می شود. همچنین گذاشتن مقداری چای خشک در دهان و قورت دادن آن.

موارد منع مصرف و ضرر‌های سیر

سیر به زنان باردار و شیرده توصیه نمی‌شود، چرا که در زمان بارداری اگر به مقدار کافی و به اندازه از آن استفاده شود عیبی ندارد، مسئله زمانی خطرناک می‌شود که به مقدار زیاد و به منظور درمان از آن استفاده شود. همینطور مصرف سیر باعث تغییر مزه شیر مادران شیرده می‌شود که باعث اجتناب نوزاد از خوردن شیر می‌شود. بیش از حد سیر نخورید چرا که ممکن است به علت کاهش فشارخون حالت سرگیجه و بی‌حالی به شما دست دهد، همینطور شاید آلرژی و حساسیتی در بدن شما بروز دهد، در موارد خیلی کم هم ممکن است خونریزی مشاهده کنید. تا آنجایی که تحقیقات نشان داده، سیر تداخلی در متابولیسم دارو‌ها نداشته، فقط اگر شما مصرف کننده‌ی قرص‌های ضد انعقاد خون مانند آسپرین هستید، به میزان کم از سیر استفاده کنید، چون که سیر از انعقاد خون جلوگیری می‌کند، حتی افرادی که عمل جراحی در پیش رو دارند، باید تا 7 الی 10 روز قبل از عمل خوردن سیر را متوقف کنند، چرا که باعث خونریزی زیاد می‌شود. درست است که برخی افراد از روغن سیر برای رفع زگیل، میخچه و عفونت‌های قارچی استفاده می‌کنند ولی درواقع اثر آن برای چنین درمانی از لحاظ علمی ثابت نشده و تحقیقات تنها نشان داده است که سیر برای درمان عفونت‌های قارچی پای ورزشکاران به خوبی عمل کرده. از قرار دادن سیر بر روی پوست آن هم بی هیچ دلیلی خودداری کنید چرا که به پوست آسیب می‌زند و اثر سوختگی بر روی پوست می‌گذارد.
سایر عوارض جانبی که مصرف سیر ممکن است در پی داشته باشد: بوی بد دهان، احساس سوزش در دهان و یا معده، باد شکم، تهوع، استفراغ و اسهال. با این حال خواص سیر آن قدر زیاد است که ارزش افزودن به وعده‌های غذایی حتی شده ماهی یک‌بار را دارد.

سیر خاصیت ضدانعقاد خون دارد. بنابراین مصرف مقادیر بالای آن همراه با داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین و وارفارین ممکن است تداخل داشته باشد. مصرف مکمل‌های سیر باید ۷ روز قبل از انجام عمل جراحی متوقف بشود تا از بروز هرگونه عوارضی پیشگیری بشود .

مقدار توصیه‌شده‌ی مصرف سیر در بزرگسالان ۴ گرم (۱ یا ۲حبه) سیر تازه در روز، ۲ تا ۳ عدد قرص ۳۰۰ میلی‌گرمی از پودر سیرخشک‌شده در روز یا ۷٫۲ میلی‌گرم عصاره‌ی سیر در روز است.