خواص زیتون برای سلامتی
خواستگاه درختچه زیتون منطقه مدیترانه است و از آنجا به گوشههای دیگر دنیا برده شده است. ارتفاع این درختچه حدودا سه متر میباشد و در شرایط آب و هوایی خیلی مناسب ارتفاع آن به یک متر و قطر تنهی این درختچه به سه متر میرسد. چوب آن در یک نگاه مشخص است که چقدر محکم و سخت است و میتوان از آن برای ساخت اشیاء چوبی بسیار ظریف به کار برد. حال وقت آن است که درمورد مزیتهای میوهی آن بدانیم. همان ابتدای کشف این درخت چه کسی میدانست که میوهی این درخت چه خاصیتهایی دارد و خواص زیتون چه میتواند باشد! درخت زیتون در ابتدای تابستان گل میدهد و به مرور تا آخرهای تابستان میوهی آن نمایان میشود، یک زیتون به رنگ سبز، بعد از مدتی رنگ آن به بنفش و قهوهای تغییر میکند و در آخر پاییز زیتون به رنگ سیاه و تیره دیده میشود، در این موقع زیتون را برداشت میکنند .
این میوههای کوچک فوقالعاده، توانایی ایجاد تغییرات بزرگی را در سلامتیتان دارند، مهمترین خاصیت آن که همهی خواص دیگر را تحت شعاع خود قرار میدهد، حفظ سلامت قلب است .

خواص زیتون و دارو بودن این میوهی اعجاب انگیز
میوهی زیتون اگر کاملا رسیده باشد، یک میوه گرم و قابض است، نارس و کال آن سرد و خشک است و برگ درختچه زیتون گرم و خشک است، روغنی که از این میوه استخراج میکنند نیز گرم و خشک است. اگر دوست دارید بدانید که برگ و پوست درخت زیتون، روغن زیتون چه مالیدنی چه خوردنی و در نهایت خود میوه زیتون چه خواص درمانی دارد با ما همراه باشید .
برگ درخت زیتون و دم کرده آن :
اگر زخم یا عفونت دهان دارید ، جویدن برگ زیتون درمان آن است. دم کردهی آن برای کاهش فشار خون تاثیر خوبی دارد ، برای دم کردن آن کافیست بیست عدد از آن را داخل سیصد گرم آب ریخته، سپس روی حرارت بگذارید تا یک ربع بجوشد. حال یک قند به آن بیافزاید و روزی دو فنجان از آن میل کنید. بعد از گذشت دو هفته، به مدت هشت رو از مصرف آن خودداری کنید و سپس دوباره شروع کنید. این دم کرده همچنین خاصیت تببری دارد و مهمتر از همه درمانی برای بیماریهای ناخوشایندی چون نقرس، روماتیسم و مالاریا میباشد. این موارد تنها گوشهای از خواص زیتون و درخت آن میباشد .
خواص روغن زیتون خوردنی :
اگر روغن زیتون را به همراه آبلیمو مصرف کنید سنگ کیسه صفرا را دفع میکند. روغن زیتون کرم روده را میکشد و همچنین برای سرفههای خشک بسیار مفید است. بدین ترتیب مصرف آن بخصوص برای افرادی که مبتلا به ویروس کرونا هستند و دچار علائم سرفه شدهاند، توصیه میشود. مصرف روغن زیتون از ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان جلوگیری میکند. برای درمان سستی فلج و لقوه و همچنین تقویت نیروی جنسی هشتاد گرم از این روغن را با چهارده گرم کندر و شانزده گرم سیاه دانه ترکیب کنید و به مدت سه روز آن را مصرف بکنید. و در نهایت روغن زیتون چون در اثر حرارت خراب نمیشود بهترین روغن برای استفاده در پخت غذا است .
خاصیتهای روغن زیتون مالیدنی :
اگر دچار گزیدگی حشرات شدهاید، مقداری از این روغن را به محل مورد نظر بمالید تا خارش آن رفع شود. روغن زیتون برای کودکانی که دچار کم خونی و نرمی استخوان هستند نیز بسیار موثر است، میباید با این روغن بدن آنها را ماساژ بدهید. مالیدن این روغن بر روی لثه برا رفع خشکی لثه نیز به کار میرود. اگر گلیسیرین و روغن زیتون را به یک اندازه با هم مخلوط کنید، برا درمان خراش و ترک پوست بسیار اثر خوبی خواهد گذاشت.
خواص میوهی زیتون :
زیتون منبع خوبی از ویتامین E، آهن، مس و کلسیم است که باعث بهبود رشد و تقویت استخوان های نوزادان و کودکان می شود. زیتون به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی که دارد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان شده و خطر ابتلا به عفونت را کاهش می دهد .
زیتون حاوی مقادیر بالای آهن است که با تولید گلبول های قرمز خون به درمان کم خونی ناشی از فقر آهن یا آنمی در زنان باردار کمک می کند .
زیتون دارای خواص ضد التهابی بوده که از استرس اکسیداتیو جلوگیری می کند، مصرف زیتون سیاه و سبز خطر ابتلا به بیماری های کبد از جمله کبد چرب را کاهش می دهد .
رژیم غذایی کم چربی باعث گرسنگی، افزایش پرخوری و در نتیجه چاقی و افزایش وزن می شود، زیتون حاوی مقادیر بالای چربی های سالم است که اشتها را کاهش داده و با جلوگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند. چربی های سالم موجود در زیتون باعث افزایش چربی سوزی بدن و در نتیجه لاغری و کاهش وزن می شوند .
چربی های غیر اشباع موجود در زیتون با سرعت قابل توجهی سرعت جذب گلوکز خون را کاهش داده و با کاهش قند خون بالا خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.
تحقیقات نشان داده که مصرف زیتون به دلیل مقادیر بالای ترکیبات فنلی موجود در آن به بهبود گردش خون و افزایش انعطاف پذیری رگ های خونی کمک کرده و باعث کاهش فشار خون بالا می شود .
ترکیبات فنلی و اسید اولئیک که اسید چرب اصلی موجود در زیتون سیاه و سبز است، باعث کاهش کلسترول بالای خون شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و آترواسکلروزیس را کاهش می دهد.
تحقیقیات نشان داده که میزان ابتلا به پوکی استخوان در کشور های مدیترانه پایین تر از سایر کشور ها می باشد، محققان بر این باورند که ترکیبات فنلی موجود در زیتون به تقویت استخوان ها کمک کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد .
تحقیقات اولیه نشان داده که مقادیر بالای ویتامین E، آنتی اکسیدان ها، ترکیبات فنلی از جمله اسکالن و ترپنوئید ها و اسید اولئیک موجود در زیتون چرخه ی تکثیر سلول های سرطانی را مختل کرده و با کاهش التهاب در بدن خطر ابتلا به سرطان های پستان، روده بزرگ و معده را کاهش می دهد.
زیتون یک منبع غنی از آهن و مس است که به دو عنصر ضروری برای ایجاد گلبول های قرمز شناخته می شوند. افزایش تولید گلبول های قرمز خون به درمان کم خونی یا آنمی کمک کرده و علائم این بیماری که خستگی، ناراحتی معده، سردرد و تپش قلب هستند را رفع می کند.
مقادیر قابل توجه ویتامین A و آنتی اکسیدان های موجود در زیتون باعث تقویت بینایی شده و احتمال ابتلا به دژنراسیون ماکولا و آب مروارید را کاهش می دهد.
خواص زیتون برای پوست و مو
1. جوان سازی پوست صورت
مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در زیتون سیاه و سبز به کاهش چین و چروک پوست صورت و دور چشم کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.
2. روشن کننده طبیعی پوست
مقادیر بالای ویتامین A موجود در زیتون به کاهش رادیکال های آزاد در پوست کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می دهد.
علاوه بر این ویتامین A موجود در زیتون به طور طبیعی باعث روشن تر و سفید تر شدن پوست صورت می شود.
3 . ضد آفتاب طبیعی
مقادیر بالای ویتامین A و ویتامین E موجود در زیتون به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی پوست صورت و بدن را در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید محافظت کرده و از آفتاب سوختگی جلوگیری می کند.
4. تقویت و افزایش رشد مو
مقادیر بالای مس، آهن و ویتامین E موجود در زیتون باعث افزایش گردش خون در پوست سر و تقویت فولیکول های مو شده و به افزایش رشد مو کمک می کند .
ارزش غذایی زیتون (100 گرم)
- کالری : 146
- چربی : 15.3 گرم
- کربوهیدرات : 3.8 گرم
- پروتئین : 1 گرم
- فیبر : 3.3 گرم
برخی افراد ممکن است با خوردن زیتون دچار واکنش های آلرژیک و حساسیت شوند. برخی مطالعات نشان داده که زیتون سیاه به دلیل مقادیر بالای آکریل آمید موجود در آن، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد .
اما فراموش نکنید که زیتون حاوی مقادیر بالای سدیم است و زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث افزایش فشار خون شود.
با همه ی این فواید گفته می شود که زنان در دوران بارداری و شیردهی از زیاده روی در مصرف زیتون اجتناب کنند چون ممکن است باعث یبوست یا اسهال در زنان باردار شود.