نکات جالب در مورد نوتلا و تاریخچه آن

کشور ایتالیا مهد شکلات نوتلا در دنیا است و توانسته ظرف نیم قرن گذشته، صدها تن نوتلا را در بیش از ۱۶۰ کشور جهان عرضه کند و به فروش برساند.

نوتلا در بسیاری از کشورهای جهان بر سر میز صبحانه سرو می شود، اما به عنوان میان وعده خوشمزه نیز طرفداران بسیاری دارد. ناپل ایتالیا به عنوان پایتخت نوتلا است.

نوتلا

تاریخچه برند نوتلا

تاریخچه نوتلا یک حکایت الهام بخش از تلفیق عشق و علاقه با انتخاب بسیار دقیق و پردازش بهترین مواد خام برای خلق یک محصول منحصر به فرد است. به همین دلیل است که در حال حاضر خانواده‌های زیادی در سرتاسر جهان روز خود را با لبخند و مالیدن نوتلا روی نان صبحانه شروع می‌کنند.

روزهای گرسنگی پس از پایان جنگ جهانی دوم، دوران بسیار سختی برای ساکنان اروپا ایجاد کرده بود. کشورها و اداره کنندگان آنها همچنان درگیر مسائل مربوط به این رویداد تلخ بودند و شهروندان باید تاوان آن را با از دست دادن عزیزان، آوارگی و گرسنگی می پرداختند. در چنین شرایطی یک نانوای جوان ایتالیایی که تبحری خاص در پخت انواع شیرینی داشت ایده ای را در ذهن خود پرورش می داد که در آینده زمینه ساز یکی از خوش طعم ترین های سفره صبحانه در تمام جهان شد. پیِترو فررو مقدار کمی از شکلات را با نسبت به مراتب بیشتر پودر فندق -و چند افزودنی دیگر دارای اهمیت کمتر- مخلوط کرده و فرمولی را ایجاد کرد که علاوه بر طعم عالی، از انرژی بالایی نیز برخوردار بود. 

پیترو فررو، یک کلوچه پز اهل پیمونت در ایتالیا، ماهرانه یک خمیر شیرین خلق کرد که از فندق، شکر و فقط مقدار کمی کاکائوی خام درست شده بود. او این خمیر را به شکل یک قرص نان درآورد که بتوان آن را تکه تکه و با نان مصرف کرد و نام آن را ‘گیندوجا’ گذاشت . در 14 ام ماه می سال 1946 شرکت فررو رسما تاسیس شد.

نوتلا

خمیر خوشمزه ‘گیندوجا’ به یک محصول جدید تبدیل شد که به راحتی روی نان مالیده می‌شد؛ به آن سوپرکرما هم گفته می‌شد. ( ماده پایه تشکیل دهنده نوتلا)

برند نوتلا

میکله، پسر پیترو فررو نبوغ نوآورانه خود را به کار بست و با سعی و خطا دستورالعمل تهیه را بهبود داد و اولین شیشه کرم فندق و کاکائوی جدید را خلق کرد، هرچند که هنوز اسمی نداشت. بنابراین او دوباره خلاقیت خود را به کار بست و محبوبترین صبحانه جهان را ابداع کرد: نوتلا

نوتلا

نوتلا به آلمان راه یافت و آلمانی‌ها به سرعت عاشق این محصول خوشمزه شدند. شیشه‌های تازه با طراحی بدون نقص و تحسین شده نویدبخش یک پیروزی بزرگ بود.

معنی کلمه Nutella ( نوتلا )

کلمه Nutella از دو بخش Nutes و ELLA تشکیل شده است. کسانی که به ایتالیا سفر کرده یا با اسامی ایتالیایی آشنایی دارند، می دانند که مانند بسیاری از اسامی سوئدی ها که به SSON ختم می شوند. برخی از اسامی ایتالیایی با ELLA خاتمه می یابند.

کاراملا، موزارلا و خیلی اسامی دیگر ایتالیایی، پسوند  “الا” دارند. نوتلا نیز بر همین اساس شکل گرفته است.

یک چهارم فندق تولیدی جهان، صرف محصولات برند نوتلا می شود؛ برندی که امروزه یکی از اسپانسرهای سرشناس تیم های ورزشی ایتالیا به شمار می رود.

ترکیبات نوتلا

شکر، روغن پالم، فندق (13%)، کاکائوی کم‌چرب(7.4%)، پودر شیر خشک کم چرب و رقیق (6.6%)، پودر پنیر(شیر)، ماده امولسیون کننده: لسیتین (سویا)، وانیلین.

نوتلا

حواشی اسم نوتلا در ایران

۱۴ تیر ۹۵ بود که غلامعلی حداد عادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب پارسی در نامه ای به نیروی انتظامی اعلام کرد که به کار بردن نام نوتلابار برای مغازه هایی که در سطح شهر با این نام دایر شده اند، خلاف قانون “ممنوعیت به کارگیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه” است و مطابق قانون باید با این برند برخورد شود.

در همین راستا، فرهنگستان زبان و ادب پارسی پیشنهاد کرد تا نام نوتلابار، به نان داغ، شکلات داغ، تغییر نام پیدا کند.

خلق روز جهانی نوتلا

سارا روسو، وبلاگ نویس ایتالیایی آمریکایی و طرفدار نوتلا، تصمیم گرفت که یک روز سال را به صبحانه مورد علاقه خود اختصاص دهد. بنابراین در پنجم فوریه سال 2007 علاقمندان نوتلا برای متحد شدن فراخوانده شدند. از آن زمان، روز جهانی نوتلا ” روزی برای جشن و تجلیل از نوتلا و همچنین معرفی نوتلا به افراد زیادی شده است تا نوتلا را برای اولین بار تست کنند” (سارا روسو).

حقایق جالب در مورد نوتلا

در مورد خوراکی فندقی دلخواهتان چه‌قدر اطلاع دارید؟ حقایق عجیب زیر را شاید برای شما جالب باشد!

نوتلا

اگر با مقدار نوتلایی که در یک سال تولید می‌شود، خطی روی زمین بکشیم طول آن 1.8 برابر محیط دایره عظیمه (بزرگترین دایره یک کره) خواهد بود.


نوتلا

شما می توانید با تعداد شیشه‌های نوتلایی که در یک سال فروخته می‌شود، دیوار بزرگ چین را 8 بار بپوشانید.


نوتلا

هر سال تعداد زیادی شیشه نوتلا ساخته می‌شود که می توان با این شیشه‌ها 26 بار کناره‌های ساحلی دانوب را پر کرد. دانوب رودخانه‌ای بسیار طولانی است که در 10 کشور مختلف جریان دارد.


نوتلا

مقدار نوتلایی که در یک سال تولید شده است هم وزن ساختمان امپایر استیت است.

نکاتی خواندنی درباره نوتلا

  • در سال حدود ۳۶۵ میلیون کیلو کرم شکلات نوتلا در جهان مصرف می شود.
  • نوتلا از یک شهر کوچک(البا) در شمال ایتالیا به قهرمان صبحانه جهان مبدل شد.
  • نوتلا در ۱۶۰ کشور جهان مصرف می شود.
  • گروه فررو سالانه بیش از ۲۵ درصد مجموع فندق تولیدی جهان را خریداری می کند.
  • برای یک شیشه ۷۵۰ گرمی نوتلا برابر با ۹۷ عدد فندق مصرف می شود.
  • برای شیشه ۴۰۰ گرمی ۵۲ عدد فندق استفاده می شود.
  • هر ۱۰۰ گرم کرم شکلات نوتلا ۵۴۴ کیلوکالری انرژی دارد.
  • هیتلر و جنگ جهانی عامل اصلی اعتیاد جهان به نوتلا هستند!
  • هر ۲٫۵ ثانیه یک شیشه نوتلا در سطح جهان به فروش می رسد.
  • هر سال پنجم فوریه به عنوان روز جهانی نوتلا نامگذاری شده است.
  • کل نوتلا های فروش رفته طی یکسال، می توانند بیش از ۱۰۰۰ زمین فوتبال را بپوشانند.
  • میکله فررو پس از مرگ سرمایه ۲۵ میلیارد یورویی و امپراتوری فررو را برجای گذاشت.
  • حدود نیمی از کالری این کرم شکلاتی از چربی و حدود ۴۰ درصد کالری آن از شکر ناشی می شود .

هر چقدر هم که نوتلا خوشمزه باشد، این واقعیت را که نوتلا پر از قند، چربی و کالری است، نباید نادیده گرفته شود. پس به‌نفع سلامتی خودتان است که از مصرف صبحانه‌ ای نوتلا بپرهیزید و درعوض هر از گاهی از این کرم کاکائویی هوس‌انگیز در کنار دسر، آن هم به‌مقدار متعادل، مصرف کنید.

سایت رسمی نوتلا